SENTENCE CORRECTION IN ENGLISH SENTENCE

Spread the love

ENGLISH SENTENCE CORRECTION  QUESTIONS FOR GOVERNMENT EXAMS

Q1- The small child does whatever his father was done.

A. Does

B. Do

C. Have Done

D. No Correction

Ans- DOES
Q2-If the books have been cataloged last week, why haven’t they been placed on the shelf?

B. would have been cataloged
C. was cataloged
D. were cataloged

Ans-  have been cataloged  

Q3- Jessica Mitford wrote The American Way of Death, a best-selling book that led eventually to an official investigation of the funeral industry.

A. that led eventually
B. that had led eventually
C. that eventually led
D. which eventually led

 Ans-  that eventually led

Q4-Quebec rises in a magnificent way above the St. Lawrence River.

A. rises in a magnificent way above
B. rises in a magnificent way, way above
C. rises magnificently above
D. rises magnificently way above

Ans-  rises magnificently above

Q5- By next month, Ms. Jones will be Mayor of Tallahassee for two years.

A. will be Mayor of Tallahassee
B. will have been Mayor of Tallahassee
C. will be mayor of Tallahassee
D. will have been mayor of Tallahassee

Ans- will have been mayor of Tallahassee

Q6- They felt humiliated because they realised that they had cheated.

A. have been cheated

B.were to be cheated

C. had been cheated

D. No correction required

Ans- had been cheated

Q7-Even their most ardent champion that no less than a technical or scientific breakthrough is necessarys concede before solar cells can meet the goal of providing one percent of the nation’s energy needs.

A. that no less than a technical or scientific breakthrough is necessary
B. that nothing other than a technical or scientific breakthrough is needed
C. that a technical or scientific breakthrough is necessary
D. the necessity for an occurrence of a technical or scientific breakthrough

Ans-  that a technical or scientific breakthrough is necessary

Q8-  What brought the automobile company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special, governmentally sanctioned price increase allowed during a period of wage and price controls.

A. What brought
B. The thing that brought
C. That which brought
D. Bringing
E. What has brought

Ans- What brought’

Q9- The accused now flatly denies have admitted his guilt in his first statement.

A. having admitted

B. has admitting

C. had admitted

D. No correction required

Ans-  having admitted

Q10- Like many self-taught artists, Perle Hessing did not begin to paint until she was well into middle age.

A. No Correction
B. As have
C. Just as with
D. Just like

Ans- No Correction