Most Important GK and current affairs questions for upcoming IBPS Exams and SSC Exams

Here is the list of most important GK and current affairs questions for upcoming gov exams like banking exams , IBPS, SSC and other gov exams

 

Current affairs Questions for  psc, upsc, and bank exams

1.who is the chief guest of 2017 republic day parade?
Answer:   Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)

2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams 

3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer

4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   

Answer: Antonio Guterres 

5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)

6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath 

7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar  

8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer:  Amarinder Singh

9.Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat

*10. Newly appointed Chief of Air staff 
Answer:   Birender Singh Dhanoa

*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer:  Ajay Tyagi

*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)?     
Answer: Jagdish Singh Khehar 

*13. Who is the chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana

*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain

*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma

*16. winner of indian open badminton 2017 ?
Answer: P V Sindhu

*17. India’s longest Bridge?
Dhola -sadiya bridge(Assam)





*18. First Indian who won asian squash title  ?
Answer: Joshna Chinappa

 *19. Who is the winner of “2017 World Snooker Championship” ?
Answer:  Mark Selby from England

*20. Recently elected French President?
Answer: Emmanuel Macron  

*21. winner of sultan azlan shah cup 2017?
Answer: Britain( Runner-up: Australia, Third place: India)

*22. who won 2017 phalke award ?Answer: Kasinathuni Viswanath 

23. 2017 French open Mixed doubles winner?
Answer: Rohan Bopanna(India) & Gabriela Dabrowski from canada

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *