NOVEMBER 2017 CURRENT AFFAIRS

November 2017 current affairs –

Q1- Which Indian golfer has won the 2017 Panasonic Open (India) Golf tournament?

Ans- SHIV KUMAR

Q2-Which state to host the second edition of Nobel Prize Series – India?

ANS- GOA
Q3-The joint training exercise “PRABAL DOSTYK – 2017″ has started between India and which country?
ANS- KAZAKASHTAN
Q4-Which state is hosting the first-ever India-US Ocean Dialogue?
ANS- GOA
Q5-Which city is hosting the 9th CMS Vatavaran Film Festival and Forum?
ANS- NEW DELHI
Q6-India’s first-ever conservation reserve for black buck will come up in which city?
ANS- ALLAHABAD
Q7-Which country will be the ‘Country of Honour’ at the 36th edition of the Sharjah International Book Fair (SIBF) 2017?
ANS- UNITED KINGDOM
Q8-Which state government will organise village-level tourneys to curb drug menace?
ANS- PUNJAB
Q9-Who will be the new US Ambassador to India?
ANS- Kenneth Juster
Q10-Who has been appointed as Honorary Consul General in Hyderabad by the Republic of Korea?
ANS- Suresh Chukkapalli
Q11- Who is the author of the book “Dreamnation: Uniting a Country with Handwritten Dreams”?
ANS-Saji Mathew
Q12-The 2017 World Food India (WFI) has started in which city?
ANS- NEW DELHI
Q13-The 1st Heli Expo India and International Civil Helicopter Conclave-2017 has started in which city?

ANS- NEW DELHI

Q14-Which city is hosting the International Conference – ‘FIPSPHYSIOCON 2017?

ANS- NEW DELHI

Q15-The National Cycling Championship (NCC) has organized in which city to promote fuel conservation?

ANS- NEW DELHI

Q16-Which city is hosting the 2017 World Youth Forum (WYF)?

ANS- EGYPT

Q17-Who has taken over charge as new Director-General (DG) of National Investigation Agency (NIA)?

ANS- Yogesh Chander Modi

Q18-What is the India’s rank in the 2017 World Economic Forum’s (WEF) Global Gender Gap index?’

ANS- 108th

Q19-The Samaspur Sanctuary is located in which state?

ANS- UTTAR PRADESH

Q20-Who has been elected as the 95th Prime Minister of Japan?

ANS- Shinzo Abe

Q21-The Inderkilla National Park (INP) is located in which state?

ANS- HIMANCHAL PRADESH

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *